Square Enix toont mobiele game NieR: Reincarnation

De Japanse ontwikkelaar Square Enix liet afgelopen weekend voor het eerst beelden zien van NieR: Re[in]carnation, een nieuwe titel binnen de franchise specifiek voor de mobiele markt. Ze hebben daarbij mobile-ontwikkelaar Applibot in de arm genomen, hoewel franchise-bedenker Yoko Taro zelf aan het roer van het project staat. 

De trailer onthult niet zoveel behalve een jongedame (of Android) die met een zwevende compagnon door een aantal gebieden huppelt. Gezien de input op de zichtbare (virtuele) analoge stick lijkt het om gameplaybeelden te gaan, waarschijnlijk net zoals andere delen is Re[in]carnation een third-person actie-RPG. De vliegende metgezel doet denken aan de Pods uit NieR:Automata, die daar de rol van ranged combat vervullen.

Met de muziek lijkt het getuige de trailer in ieder geval wederom wel snor te zitten. Muziek is een belangrijk onderdeel in de Nier-franchise (en diens spirituele voorgangers, de Drakengard-games) en wordt altijd alom geprezen. Of er veel mensen op een mobiele NieR-game zitten te wachten zal moeten blijken. Een releasedatum is nog niet bekend, we weten in ieder geval dat de game verschijnt voor zowel Android als iOS. Bekijk de trailer hieronder.