Overvaller zet mes op keel caissière, politie zoekt getuigen

Op donderdag 23 januari 2020 wordt rond 11.45 uur een drogist aan het Osdorpplein in Amsterdam-West overvallen. De politie is op zoek naar de overvaller en heeft beelden van hem.

Een medewerkster staat die ochtend achter een van de kassa’s als zij in haar ooghoek iemand binnen ziet komen die haar aandacht trekt. Het is een jongen met een capuchon op, een pet daaronder en een wit sjaaltje voor de rest van zijn gezicht. Ze kan alleen zijn ogen zien. De jongen gaat in de rij bij de kassa staan. Ondanks het feit dat ze zich door de jongen al niet meer op haar gemakt voelt, helpt ze de klant voor de jongen bij de kassa verder.

Als deze klant geholpen is en naar buiten gaat, gooit de jongen een plastic tas op de toonbank en loopt dan om de toonbank heen. Hij komt bij de medewerkster achter de kassa staan en bedreigt haar direct met een mes. Hij drukt het mes in haar hals en roept dat ze de kassalade moet openmaken. Door de spanning lukt dat niet direct en een andere medewerkster komt helpen. Als de eerste kassa leeg is en de jongen het geld in zijn plastic tas heeft gestopt, roept hij dat ook de andere kassalade geopend moet worden. Nadat dat gebeurd is en hij dat geld ook in zijn tas heeft gedaan, loopt hij de winkel weer uit.

De politie vraagt getuigen of mensen die denken de dader te (her)kennen contact op te nemen via 0900-8844 of via 0800-7000 vor Meld Misdaad Anoniem. Ook kan er een tipformulier ingevuld worden. 

Overvaller Osdorpplein Amsterdam (Afbeelding: Politie.nl)
Overvaller Osdorpplein Amsterdam (Afbeelding: Politie.nl)