FOK! Wat een weer: Stephan5 is jarig!

Gegroet!

Als ik ergens een hekel aan heb, dan zijn het wel aan mensen die zichzelf met opzet in de belangstelling willen zetten. Bijvoorbeeld door op een openbaar forum te gaan verkondigen dat ze jarig zijn, en zich daardoor heel belangrijk voelen. Dat doe je niet. Het is onbeleefd en onbeschaafd. Het is een soort zelfverheerlijking en daar doe ik dus niet aan mee. Maar.....

IK BEN JARIG VANDAAG! HIEP HIEP HOERA!!  

Hé shit, doe ik het nu toch zeg.   Normaal gesproken had ik allang in de kroeg gezeten met mijn vrienden en had ik uiteraard geen weerbericht gemaakt. Voor het actuele weerbericht voor de komende dagen verwijs ik jullie graag terug naar het bericht dat collega qltel vanmorgen plaatste. Ik heb er verder niets aan toe te voegen. Misschien ben ik wel een jaar ouder, maar dubbel werk doe ik niet.  

Dan maar even een introductie. Ik ben dus Stephan, zonder 5. Ruim 39 jaar geleden geboren. Ik was al vroeg een waterliefhebber en zeker op de vakanties die wij met ons gezin maakten was ik al op jonge leeftijd in zwembaden of meertjes te vinden. Dat was een prachtige tijd. We gingen altijd met de auto naar Portugal toe, en daadoor kon je onderweg heel wat van de streken leren kennen waar je doorheen reed. Dat maakte best veel indruk als kind zijnde. Bergen, heuvels, tolwegen etc.

Ook maakte ik soms veel zwaardere buien mee dan dat we meestal hier hebben. Zo is is mijn regen-liefhebberij ontstaan. Ik was wél erg bang voor onweer, maar met het ouder worden groeide dat om naar fascinatie en respect voor de natuurkrachten.

Internet etc hadden we toendertijd nog niet, je moest het doen met teletekst en/of het journaal. Ik woonde toen in Zevenaar en keek in de zomer altijd met spanning uit naar de lucht als er onweer verwacht werd. Nu hebben we daar diverse radarbeelden voor, maar nog steeds als er onweer in de verwachting zit kijk ik daar niet naar, want de verrassing blijft het leukste. Alleen voor FOK! maak ik dan een uitzondering, maar dan alléén als ik weet dat het hier in Haarlem NIET gaat onweren, dan kan ik rustig een weerbericht maken. Als het hier wel komt wil ik me volledig laten verrassen.

Verder kennen jullie mij natuurlijk als 'ouwe zeur' als het weer saai is. Dat bedoel ik niet kwaad, maar dat is het aard van het beestje. Dat is het leuke van je eigen weerbericht maken dat je stiekem je eigen mening kan geven, tot ergernis van velen. Dus ik laat het weerbericht komende week gaarna aan iemand anders over.   (Geintje, hoort erbij)

Wat mij verder ook teleurstelt is dat ik geen eigen Wikipedia-pagina heb. Dat heb ik in alle bescheidenheid wel verdiend. (Ook al zo'n sterke kant van mij, om bescheiden te zijn. ) Dus mocht één van jullie je geroepen voelen, aarzel niet en maak maar een leuke pagina aan van een deskundig weerman.  

Misschien dat jullie al halverwege afgehaakt zijn, maar ik maak er gewoon een one-man-show van. . Jullie kennen mij ondertussen wel een beetje en snappen dat ik wel eens een zijpad bewandel. Dat maakt het leuk en houd me scherp. Zeker in tijden zoals nu.

Tot slot neem ik jullie mee naar een andere grote liefhebberij van mij, en dat is muziek. Traditiegetrouw staat er één nummer altijd aan op deze dag, omdat dat de nummer 1 was op 18 april 1981. Een prachtnummer, het had veel erger gekund.  

Nou mensen, KOM MAAR OP MET DIE FELICITATIES!!   

( Voor wie zich ergert hieraan: denk er aan, dit is satire om te lachen en bezie dit met een grote knipoog. )

Meer weer op FOK!

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.