GDQ trapt evenement af in kader van COVID-19

Het speedrunkanaal GamesDoneQuick (GDQ) is vandaag gestart met een nieuw evenement, gedoopt CRDQ (Corona Relief Done Quick). Het wil daarmee geld ophalen voor de hulporganisatie Direct Relief die momenteel in het kader van de coronacrisis opereert.

Er worden games gespeeld als Halo: Combat Evolved, Dark Souls en Zelda: Ocarina of Time. Eind maart kwam de organisatie achter GDQ met de mededeling dat het jaarlijkse zomer-event (SGDQ) omwille van de coronapandemie is uitgesteld tot medio augustus. Speedrunliefhebbers kunnen nu in ieder geval komend weekend hun hart nog ophalen met CRDQ, wat tot en met maandagochtend duurt.

De teller staat enkele uren na aanvang alweer op ruim 35.000 dollar. De humanitaire hulporganisatie Direct Relief wil met de opbrengst een bijdrage leveren aan de voorziening van persoonlijke beschermingsmiddelen voor medisch personeel. Het werkt daarnaast samen met gezondheidscentra in de Verenigde Staten om te helpen bij het leveren van medicijnen voor chronisch zieken. Bekijk de stream van CRDQ hieronder.

Bekijk een live video van GamesDoneQuick op www.twitch.tv