FOK! Wat een weer: Van het noorden uit zonnig en droog

Vanochtend is het in het zuiden bewolkt met lokaal motregen, in het midden en noorden is het zonnig en droog. Deze opklaringen breiden zich in de loop van de ochtend naar het zuiden uit en dan wordt het overal zonnig. De noordoostenwind is matig, in het Waddengebied en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig. In het zuiden is de wind eerst nog zwak en veranderlijk, maar wordt daar ook noordoostelijk en matig van kracht. De middagtemperaturen variëren van 13°C in het Waddengebied tot 20°C in het zuiden van het land. De vlagerige wind is oostelijk en matig tot vrij krachtig, in het Waddengebied af en toe krachtig.

In de nacht naar maandag is het helder. Het koelt af naar waardes tussen lokaal 2°C in het noorden en 6°C in Zeeland. Er staat een matige, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtige oostenwind.

Maandag overdag is het zonovergoten. De maxima komen uit tussen 14°C in het Waddengebied en lokaal 21°C in het zuiden. De vlagerige oostenwind neemt toe naar vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer naar krachtig, 6 Bft. (Bron: KNMI)

Meer weer op FOK!

In de buurt van Dodewaard met 23 graden op de boordcomputer van de auto (Foto: Cha)
In de buurt van Dodewaard met 23 graden op de boordcomputer van de auto (Foto: Charged)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.