Alicia 'Batgirl' Silverstone wil remake Batman & Robin

Je haat het of hebt er een hekel aan: de film Batman & Robin uit 1997. Deze film staat bij vrij weinig mensen op hun lijst van favoriete Batmanproducties. Sterker nog, de film van regisseur Joel Schumacher is zelfs de laagstgewaardeerde Batmanfilm op website Rotten Tomatoes. Toch wil Alicia Silverstone, die in de film Batgirl speelde, graag een remake van de film.

Silverstone ontving voor haar rol als Batgirl in Batman & Robin de 'prestigieuze' Razzie Award in de categorie Worst Supporting Actress. Toch ziet ze de vleermuisvrouw graag terug op het witte doek. In een interview met Collider vertelde Silverstone dat ze het erg leuk vond om als Batgirl samen met Poison Ivy (Uma Thurman) en butler Alfred (Michael Gough) te spelen: "Ik hield van al mijn scenes met Michael Gough. Hij is zo'n geweldige man, ik hou echt van hem. Om alleen al met hem te zijn was ongelofelijk. (...) En ook de vechtscènes met Uma Thurman, dat was leuk. Maar ik wil het graag allemaal nog een keer doen als Batgirl. Ik denk dat het nu allemaal een stuk beter zou zijn."

Dit is niet de eerste keer dat ze aangeeft opnieuw in de huid van Batgirl te willen kruipen. In een interview in 2017 gaf zij aan dat ze vandaag de dag de rol beter denkt te kunnen neerzetten omdat ze nu ouder is en naar eigen zeggen meer acteerervaring heeft. Op dit moment is er nog geen nieuws over het daadwerkelijk rebooten van de film.

Batman & Robin geeft het podium aan Mr. Freeze (Arnold Schwarzenegger), die van plan is om Gotham City in zijn ijzige greep te krijgen door de hele stad in een permanente winter te dompelen. Ondertussen lukt het de verleidelijke Poison Ivy (Uma Thurman) om de band tussen Batman (George Clooney) en Robin (Chris O'Donnell) te verpesten, en is de butler Alfred (Michael Gough) stervende. Mr. Freeze is de enige die hem kan redden. Alfred's nichtje Barbara Wilson (Alicia Silverstone) helpt als Batgirl om de stad te redden.

Batman & Robin
Batgirl (Alicia Silverstone), Batman (George Clooney) en Robin (Chris O'Donnell)