Stellan Skarsgård en Kyle Soller in spin-off Rogue One

Acteurs Stellan Skarsgård en Kyle Soller zijn in de laatste onderhandelingsfase voor een rol in een Disney Plus-serie, gebaseerd op Diego Luna-personage Cassian Andor uit de film Rogue One. Dit laat Variety vandaag weten.

Rogue One-co-scenarist Tony Gilroy is aangehaakt om de pilot van de nog titelloze serie te pennen en staat op de lijst om enkele afleveringen te regisseren. Dit doet hij samen met showrunner Stephen Schiff, onder meer producer van de hitserie The Americans. Disney gaf eerder aan dat de serie in 2021 wordt gelanceerd, maar door de huidige pandemie is deze datum net zoals de productiedatum van de show onbekend.

De serie zal gaan over verzetsstrijder Andor voorafgaand aan de gebeurtenissen die in Rogue One te zien waren. Deze keer worden we meegenomen naar de begindagen van het Verzet. Deze spin-off werd in eerste instantie door Disney gepromoot als 'spionagethriller'. Diego Luna keert terug in zijn rol als Andor, net zoals andere Rogue One-alumni Alan Tudyk als android K-2SO.

Dit is niet de eerste serie op Disney Plus die zich in de wereld van Star Wars afspeelt. Eerder zagen we The Mandalorian, wat een ongekend succes bleek te zijn. Naast de spin-off van Rogue One wordt ook een serie over de jongere jaren Obi Wan-Kenobi uitgewerkt. Niemand minder dan Ewan McGregor keert hier weer terug in de rol van de bekende Jedi.

Rogue One
Screenshot uit Rogue One