Justice League Dark en spin-off The Shining van JJ Abrams naar HBO Max

JJ Abrams is met zijn productiebedrijf Bad Robot lekker bezig voor HBO. Zo is hij met het bedrijf verantwoordelijk voor de grote hit Westworld, waar dit jaar het derde seizoen van is uitgezonden. Door een grote deal met HBO-moederbedrijf Warner Bros. heeft Abrams nu de kans om drie nieuwe shows voor HBO Max te ontwikkelen.

Het eerste project is Justice League Dark. De geruchten dat de meer duistere kant van het DC-universum in beeld zou komen gaan al enige tijd, maar afgezien van de korte serie Constantine is er verder niks van gekomen. Project nummer twee waar Abrams aan gaat werken is Overlook, een spin-off van de bekende The Shining-titel. Dit is niet de eerste keer dat Abrams werkt aan een televisieserie op basis van Stephen King. Sinds 2018 produceert hij de show Castle Rock, een dorpje dat bekend is in de wereld van King.

De derde show, een volledig nieuwe serie, krijgt de naam Duster. Abrams gaat samen met The Walking Dead-scenarist LaToya Morgan het script van deze show schrijven. De serie speelt zich af in de jaren 70 en draait om een crimineel die zich steeds meer en dieper mengt in een groeiende, criminele wereld.

Matt Ryan als Constantine
Matt Ryan als Constantine