TT Assen mogelijk MotoGP-seizoensopening

Het zou zomaar kunnen dat het MotoGP-seizoen dit jaar van start gaat met de TT in Assen. De Grand Prix van Duitsland op de Sachsenring zou op 21 juni gehouden worden, maar dat gaat vanwege de coronacrisis niet door.

De Duitse motorsportbond liet vrijdag weten dat men een nieuwe datum zoekt voor de race, die na het uitstellen van de Italiaanse en Catalaanse races de seizoensopener zou zijn. In Duitsland mogen grote evenementen in elk geval tot en met augustus geen doorgang vinden en dus gaat er voorlopig een streep door de race.

De Nederlandse Grand Prix staat gepland op 28 juni en was oorspronkelijk de zevende race van het seizoen. Uiteraard is nog maar de vraag of de TT wél verreden kan worden, volgens RTL Nieuws zou premier Mark Rutte komende week wel eens aan kunnen kondigen dat ook hier tot en met augustus geen grote evenementen gehouden mogen worden.

Het Grand Prix-seizoen voor de motoren is wel gestart, maar is vooralsnog vrij kort: in Qatar reden de Moto2 en Moto3 wel, de MotoGP kon niet in actie komen wegens inreisrestricties - de andere twee klassen waren wegens tests al aanwezig.

Als Assen ook opgeschoven wordt zou de voorlopige opening komen te staan in Finland, waar de hoogste klasse van de motorsport na bijna vier decennia terug hoopt te keren.