FOK! Wat een weer: Droog lenteweer met overdag veel zon

Vandaag is het zonnig, hoewel er in de middag en avond in het zuiden wat meer bewolking vanuit België kan binnendrijven. Het blijft droog en de middagtemperatuur loopt uiteen van 11°C op de Wadden tot lokaal 22°C in het zuiden. De wind is noordoostelijk en overwegend matig, 3 tot 4 Bft.

In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn er brede opklaringen. In het zuidwesten en zuiden raakt het bewolkt en mogelijk valt er in het zuiden lokaal wat lichte regen. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 2°C in het noordoosten tot 10°C in het uiterste zuiden. De noordoostenwind is zwak tot matig.

Zaterdag overdag is het in het noorden droog met zonnige perioden. In de zuidelijke helft is er meer bewolking en valt er in de ochtend mogelijk lokaal wat regen. In de middag en avond is in het zuidoosten een bui mogelijk. De middagtemperatuur loopt uiteen van een graad of 15 in het noordelijk kustgebied tot 21°C in het zuidoosten. In het zuiden wordt de wind veranderlijk en zwak. In de rest van het land is de oost- tot noordoostenwind zwak tot matig, in het noordelijk kustgebied mogelijk vrij krachtig. (Bron: KNMI)

Meer weer op FOK!

In de buurt van Dodewaard met 23 graden op de boordcomputer van de auto (Foto: Cha)
In de buurt van Dodewaard met 23 graden op de boordcomputer van de auto (Foto: Charged)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.