SimCity goes cyberpunk in Industries of Titan

Industries of Titan is een nieuwe citybuilder/strategy-game van Brace Yourself Games, een indie-ontwikkelstudio uit Canada. Het spel combineert een industriële building-en-management-sim met RTS-elementen, verpakt in een futuristische, Cyberpunk-achtige setting.

"Bouw een uitgestrekte industriële stad. Ontwerp krachtige fabrieken en concurreer met andere corporaties om grondstoffen, territorium en macht te vergaren. Ga de confrontatie aan met behulp van ruimteschepen, technologie, invloed of pure productiviteit van je fabrieken om jouw aandeel in de Industrieën van Titan te claimen", zo luidt de beschrijving op de website.

Ontwikkelaar Brace Yourself, die mensen mogelijk kennen van hun succesvolle titel Crypt of the NecroDancer, beschrijft op zijn website nog enkele features van het spel. Zo is de gameplaystijl "real-time with pause" en moeten spelers een balans zien te vinden tussen de behoeftes van werkers, fabrieken en gebouwen om een efficiënte en machtige economie op te bouwen. Steden kunnen verdedigd worden met turrets, schilden, thrusters en ander wapentuig om zwaktes van je metropool te minimaliseren.

Het spel is al een aantal jaar in ontwikkeling maar verschijnt nu in Early Access in de Epic Game Store, waar geïnteresseerden voor €24,99 meteen met de game aan de slag kunnen. Een release op Steam staat ook op de planning, maar dan pas in 2021. Bekijk de Early Access-trailer hieronder.