Vrouw die liefdesrelatie met kroonluchter heeft verliest discriminatiezaak

Amanda Liberty, 35 jaren jong en in een relatie met een kroonluchter. De Britse heeft een extreme fascinatie voor met name antieke kandelaars en kroonluchters en is verliefd op Lumière, haar favoriete, ruim negentig jaar oude kroonluchter.

Allemaal leuk en aardig, maar een columniste van het Britse rioolblaadje The Sun gooide er vorig jaar een column in waarin Liberty afgeschilderd werd als gek. Dat vond de kroonluchterofiel zeer kwetsend en details klopten volgens haar niet. Zo schreef Moore dat Liberty getrouwd was met Lumière, maar dat is natuurlijk onzin: "Ik heb er alleen een relatie mee."

Objectum-seksualiteit (OS) is een officiële geaardheid en dus vindt Liberty dat The Sun te ver is gegaan. Ze stapte naar mediawaakhond IPSO, maar die heeft nu geconcludeerd dat van discriminatie geen sprake was. Volgens IPSO gelden de persregel alleen voor mensen die zich aangetrokken voelen tot mensen van hetzelfde of het andere geslacht, dat is hier niet het geval.

Bovendien heeft Liberty in de media al geruime tijd openhartig over haar relatie gesproken, wat volgens IPSO haar goed recht is. Moore had dan echter ook het recht om daar weer op te reageren in een column die men 'hooguit een beetje verontrustend en een beetje beledigend' noemt. Men gaat echter niet over smaak en fatsoen, slechts over daadwerkelijke regels, en die zijn niet overtreden.

Als je zin hebt om meer te lezen over Liberty, die zo heet omdat ze ooit stapelgek was op een replica van het Vrijheidsbeeld, kun je terecht bij De Stentor. Dat kun je ook gewoon niet doen.

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Chandelier love is beautiful. 😍❤️.

Een bericht gedeeld door Amanda Liberty (@chandelieraliberty) op3 Okt 2018 om 6:54 (PDT)