SP: Onze zorg verdient meer dan alleen applaus

"We vragen op dit moment het uiterste van onze zorgverleners, soms met gevaar voor hun eigen gezondheid. Deze coronacrisis laat ons weer zien hoe belangrijk goede zorg is. Maar onze zorgverleners verdienen meer dan alleen applaus. Ze verdienen een hoger loon, meer zeggenschap en collega’s" zegt Lilian Marijnissen. Daarom start de SP vandaag een landelijke petitie voor goede zorg.

Tijdens deze coronacrisis zien we dat samenwerking in plaats van concurrentie in de zorg veel beter werkt. Marijnissen: "De zorg is geen markt. Daarom moeten we na deze crisis niet weer terugvallen op het foute systeem van de marktwerking, maar kiezen we voor samenwerking. We halen de overbodige bureaucratie, doorgeslagen macht van de zorgverzekeraars en markt definitief uit de zorg."

"De zorg mag ook niet de rekening krijgen van de crisis. Terwijl de zorg nu overuren draait, krijgt het bedrijfsleven miljarden steun op kosten van de samenleving. Wij kiezen voor solidariteit." Marijnissen: "We laten de grote bedrijven hun eerlijke deel aan belasting betalen zodat we onze ‘vitale’ beroepen, de zorg en alle anderen die Nederland op dit moment draaiende houden, beter kunnen belonen."

De petitie is hier te vinden.