PDC breidt thuisdarts uit; 32 avonden live darts op de stream

De PDC gaat vanaf vrijdag 17 april zeker op 32 opeenvolgende dagen live darts uitzetten in een nieuw opgezet evenement; de PDC Home Tour. Alle tourkaarthouders zijn hiervoor uitgenodigd. Vanwege de coronacrisis ligt het circuit voorlopig stil. Middels thuistoernooien, waarbij scores met een webcam worden gefilmd, is de bond met een alternatief gekomen.

Elke avond werken vier darters een poule af, waarbij elke wedstrijd over best of 9 legs wordt gespeeld. De poulefase duurt 32 dagen. Elke groepswinnaar gaat door naar de tweede fase van de competitie. Alle wedstrijden zijn gratis te zien via de streamingsdienst PDC TV. Hiervoor dient men wel een account aan te maken, maar hier zijn geen kosten aan verbonden. De uitzending begint dagelijks om 20:30 uur.

Vincent van der Voort en Michael van Gerwen zijn niet van de partij. De deelnemers krijgen 500 pond per dag dat ze spelen. Er zijn verder geen winstpremies. Toch heeft Van der Voort besloten niet op het aanbod in te gaan. "Het moet vanuit huis. En ik heb thuis geen dartbord hangen", onthult de Noord-Hollander. "Dat kan ik natuurlijk wel snel realiseren, maar het moet aan bepaalde voorwaarden voldoen. Dan moet ik er allemaal verlichting omheen gaan doen. Een hoop gedoe, dus daarom heb ik besloten niet mee te doen."

Van Gerwen geeft eenzelfde soort argumentatie.  “Ik kan niet voldoen aan de eisen van de PDC. Het moet bijvoorbeeld stil zijn, maar met een pasgeboren baby, een kind van 2,5 jaar en drie honden gaat dat echt niet lukken. Daarbij zijn het twee speeldagen in de maand. Mijn trainingsuren met Vincent zijn meer waard”, liet de nummer één van de wereld weten.

De PDC Home Tour is geïntroduceerd als gevolg van het succes van de twee ‘Darts at Home-toernooien’. Deze evenementen zijn in de voorbije weken gewonnen door Nathan Aspinall en Devon Petersen. Vanaf vrijdag is het dus dagelijks raak. 

Vrijdag 17 april - Groep 1
Peter Wright v Peter Jacques
Jamie Lewis v Niels Zonneveld
Peter Jacques v Niels Zonneveld
Peter Wright v Jamie Lewis
Jamie Lewis v Peter Jacques
Niels Zonneveld v Peter Wright

Zaterdag 18 april - Groep 2
Gerwyn Price v Rowby-John Rodriguez
Luke Woodhouse v Ted Evetts
Rowby-John Rodriguez v Ted Evetts
Gerwyn Price v Luke Woodhouse
Luke Woodhouse v Rowby-John Rodriguez
Ted Evetts v Gerwyn Price

Zondag 19 april - Groep 3
Dave Chisnall v Scott Waites
Jan Dekker v Jonathan Worsley
Scott Waites v Jonathan Worsley
Dave Chisnall v Jan Dekker
Jan Dekker v Scott Waites
Jonathan Worsley v Dave Chisnall

Maandag 20 april - Groep 4
Ross Smith v Lisa Ashton
Mickey Mansell v Geert Nentjes
Lisa Ashton v Geert Nentjes
Ross Smith v Mickey Mansell
Mickey Mansell v Lisa Ashton