Apple kondigt nieuwe iPhone SE aan

Apple heeft vandaag de tweede generatie van de iPhone SE aangekondigd, een nieuwe iPhone met een 4,7-inch Retina HD-display en Touch ID voor beveiliging.

De nieuwe iPhone SE heeft een compact formaat en is volledig opnieuw ontwikkeld. De nieuwe iPhone SE draait op de A13 Bionic-chip, die is ontwikkeld door Apple zelf. Om foto's te maken heeft de iPhone SE een 12-MP groothoekcamera met een diafragma van f/1.8 dat door middel van de A13-chip ook gebruik kan maken van computationele fotografie, waaronder Portretmodus. De smartphone is stof- en waterbestendig tot 1 meter diep en kan tot 30 minuten onder water badderen.

iPhone SE heeft de oude vertrouwde thuisknop. De stalen ring om de thuisknop heen detecteert de vingerafdruk van de gebruiker. Met Touch ID kun je de iPhone te ontgrendelen, wachtwoorden invullen met iCloud Keychain, inloggen bij apps, aankopen in de App Store goedkeuren en betalingen doen met Apple Pay.

iPhone SE is verkrijgbaar in drie kleuren, zwart, wit en (PRODUCT)RED, en kan vanaf vrijdag 17 april worden besteld vanaf €489.