Opnieuw aanhoudingen voor woningovervallen en ramkraak

Vanochtend zijn er twee mannen aangehouden voor betrokkenheid bij drie woningovervallen en een ramkraak. De verdachten zijn een 23-jarige man uit Harderwijk en een 20-jarige man uit Winterswijk. Op 31 maart werd al een 22-jarige man uit Harderwijk aangehouden in het onderzoek, toen sloot het team meerdere aanhoudingen niet uit.

Op 13 maart 2019 overvielen twee gemaskerde mannen een woning aan de Tongerenseweg in Vierhouten. Ze sloten de bewoners op, doorzochten de woning en gingen er met hun auto vandoor. Op 22 januari 2020 was het raak aan de Zuiderzeestraatweg in Hierden. In de ochtend overvielen twee mannen een echtpaar en ook hier gingen de daders er vandoor met de auto van de bewoners. De auto werd dezelfde dag teruggevonden in Harderwijk. En ook op 8 februari 2020 was de auto van de bewoners van een woning in Ermelo doelwit van de overvallers. Die auto werd later gebruikt bij een ramkraak op een juwelier in Harderwijk.

Bij het onderzoek heeft de recherche meermalen de hulp van het publiek ingeroepen. Onder meer in BureauGLD en Opsporing Verzocht werd aandacht besteed aan de overvallen. Het team heeft bruikbare informatie binnen gekregen en wil daar alle tipgevers voor bedanken. Met de aanhouding is het onderzoek nog niet afgerond. De drie verdachten zitten vast en het onderzoek gaat verder.