Disney geeft Splash de Cats-behandeling

Nu er steeds meer content op Disney+ verschijnt wordt ook duidelijk dat er soms op een pijnlijke manier beslissingen worden gemaakt hoe met naaktbeelden wordt omgegegaan. Een opvallend geval kwam onder de aandacht van Collider.

In de film Splash, met in de hoofdrollen Tom Hanks en Daryl Hannah, is er namelijk voor gekozen om een romantische scène enigszins aan te passen. In de scène geeft zeemeermin Hannah een kus op de mond van Hanks, waarop zij terugrent naar de zee. In het originele shot is een deel van haar achterste te zien, maar er is nu voor besloten om op hilarische wijze gebruik te maken van computereffecten zodat haar billen niet te zien zijn. De zeemeermin heeft een mooi vachtje als vervanging gekregen. No buttholes here, folks!

Het wegpoetsen van de achteruitgang is niet een vreemd fenomeen. Onlangs nog werd de film Cats bekritiseerd vanwege het ontbreken van de artiestenuitgangen bij de katten, waarop er door een comedykanaal de 'Butthole Cut' werd uitgegeven. Een van de leden van het visual effects-team zou namelijk ingehuurd zijn om die allemaal, stuk voor stuk, te verwijderen uit de shots. Een interpretatie van deze beruchte 'Butthole Cut' is hier te bekijken.

Het desbetreffende fragment uit Splash valt hieronder te bekijken. De film uit 1984 is ook te zien op de Nederlandse Disney+. Het gaat overigens erg goed met de streamingsdienst. Zo bereikte het platform een nieuw aantal van 50 miljoen betalende klanten wereldwijd.