IC-verpleegkundige op straat bespuugd in Zeist

Een verpleegkundige is in haar vrije tijd op straat bespuugd vanuit een groep van zes jongens. Ze werkt in het ziekenhuis met COVID-19-patiënten en kan niet begrijpen dat mensen zoiets kunnen doen.

Lees ook: IC-verpleegkundige in gezicht gespuugd: "Doe je in deze tijd niet!"

De vrouw (33) werkt als IC-verpleegkundige op de COVID-afdeling in een ziekenhuis in Utrecht. Ze is daar bezig met het redden van levens van patiënten die zijn geïnfecteerd met corona. Om haar intensieve baan en de zorg voor haar jonge kinderen te combineren, moet ze fit zijn. Daarom gaat ze af en toe hardlopen.

Dinsdag 7 april rond 19.00 uur rent ze op het voetpad vanuit de richting Amersfoortseweg naar Zeist. Ter hoogte van het plaatsnaambordje van Zeist komen drie snorscooters op het fietspad haar tegemoet. Op elke scooter zitten twee jongens. Ze slingeren en hinderen daarmee fietsers. Als ze haar passeren gebeurt het.

Ze voelt spetters tegen haar gezicht, waaronder haar mond. Ze realiseert zich meteen dat één van de jongens haar bespuugd heeft. Ze rent achter ze aan, maar kan ze niet bijhouden. Ze weet natuurlijk niet of deze jongens besmet zijn met het corona-virus. Ze zit daarom nu in onzekerheid en dat is heel vervelend, zeker ook gezien haar werk in het ziekenhuis.

De zes jongens hebben allemaal een licht getinte huidskleur en hadden petjes op. Verder waren ze allemaal donker gekleed. De scooters zijn mat-zwart. Ze hebben allemaal een windscherm. Het zijn geen bijzondere exemplaren, dus geen retro-scooters. Alle drie hadden zij blauwe kentekenplaten, ten teken dat het snorscooters zijn.

De politie vraagt nogmaals aan getuigen om contact op te nemen via de gratis opsporingslijn 0800-6070, 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem of door het tipformulier in te vullen.