Zwembond verlengt contracten bondscoaches wegens uitstellen Spelen

De Olympische Spelen van 2020 worden in 2021 gehouden en dus verandert er het nodige. Zwembond KNZB heeft in elk geval alvast een simpele oplossing bedacht voor de situatie rondom de bondscoaches: de contracten worden met een jaar verlengd.

André Cats, technisch directeur van de bond, is in gesprek met de diverse bondscoaches. Het gaat daarbij om Arno Havenga, Harry van der Meer (waterpolo), Marcel Wouda, Mark Faber (zwemmen), Edwin Jongejans (schoonspringen), Esther Jaumà (synchroonzwemmen) en Sander Nijhuis (para-zwemmen). Cats zegt dat de intentie was om samen naar Tokyo te gaan, en dat zal met een jaar uitstel niet veranderen.

Inge Jansen (3-meterplank) en Celine van Duijn (10-meterplatform) hebben zich in het schoonspringen geplaatst voor de Spelen, kunstzwemzussen Noortje en Bregje de Brouwer moeten dat nog doen. De twee waterpoloteams moeten een laatste OKT spelen, voor Havenga's vrouwen vermoedelijk begin volgend jaar in Triëst, voor Van der Meer's mannen wordt het OKT in Rotterdam gehouden in een nog te bepalen periode.