Dieven laten kruiwagen met buit achter bij zien van politie

De politie hield zondagochtend twee mannen (18 en 19 jaar) uit Tilburg aan op verdenking van het plegen van een inbraak bij een horecagelegenheid aan de Nijkerkstraat in Tilburg. Beiden zitten vast voor verder onderzoek.

Die ochtend kreeg de meldkamer rond 08.00 uur een melding van een getuige die zag dat er bij het restaurant werd ingebroken. De daders zouden met een kruiwagen vol spullen over het naastgelegen schoolterrein weggevlucht zijn. Toen de agenten in de omgeving reden, zagen zij twee mannen met een kruiwagen. De mannen lieten hun spullen bij het zien van de politie vallen en renden weg in de richting van de Millingenstraat.

De omgeving werd afgezet en een hondengeleider zocht met zijn hond naar het duo. Niet veel later kreeg de meldkamer een telefoontje van een bewoner uit de Millingenstraat. Hij vertelde dat er twee mannen bij de buren in de tuin zaten. Hier trof de politie de verdachten aan en hield hen aan. De achtergebleven buit, waaronder gereedschap en een bladblazer, werden in beslag genomen. De eigenaar deed aangifte.