ASO gaat voor uitstel Tour de France en niet voor afstel

De organisatie van de Tour de France richt zich nog steeds meer op uitstel van het evenement dan op afstel. Dat blijkt uit een mail die persbureau Reuters heeft ingezien. De mail was bestemd voor uitgevers van het officiële programma van de Tour.

"Het onvoorspelbare karakter van de wereldwijde crisis waarin we allemaal verstrikt zijn, betekent dat we geduld moeten hebben totdat er een officiële aankondiging is van Tourorganisator ASO over de race van 2020", staat in de mail. "De huidige focus ligt op uitstel tot later in de zomer in plaats van een annulering." De Ronde van Frankrijk staat nu nog gepland voor de periode van 27 juni tot en met 19 juli. De organisatie van de Tour wilde tegen Reuters niet reageren op de mail.

Merijn Zeeman heeft zich op NH Radio in het programma NH Sportcafé te kennen gegeven dat Tourbaas Christian Prudhomme heeft laten doorschemeren dat de Tour mogelijk vier weken wordt verplaatst. In dat geval zou de Tour en de Vuelta deels tegelijkertijd verreden worden, aangezien Vueltabaas Javier Guillén weer te kennen heeft gegeven de Vuelta niet te verplaatsen. "We zullen dan twee andere teams moeten opstellen. Verder hoorden wij dat de Giro d’Italia mikt op oktober en dat de monumenten in augustus en september worden verreden. Dat is natuurlijk allemaal nog speculatie. Wij hopen en rekenen er op dat deze wedstrijden alsnog kunnen plaatsvinden, maar dan moeten we dus wel opnieuw aan de tekentafel en voor de renners een nieuwe seizoensindeling maken.