Medewerker van gemeente mishandeld

Een medewerker van de gemeente Culemborg is vrijdag 10 april mishandeld. Het gebeurde op een parkeerplaats ter hoogte van de Sportlaan.

De hulpverlener was die middag, in het kader van de aanpak van de coronavirus, aan het werk en wilde een praatje maken met een man die geparkeerd stond. Die zag dat blijkbaar niet zitten want hij mishandelde daarop de medewerker. De verdachte is daarna meteen weggereden. Een ambulance is ter plaatse gekomen om de gewonde medewerker na te kijken.
 
De burgemeester van Culemborg, Gerdo van Grootheest, reageert op de mishandeling: "Dit incident is volstrekt onacceptabel en idioot. Ik sta 100 procent voor onze medewerkers. Onze medewerkers verdienen, juist in deze tijd, alle respect voor het werk dat zij voor de publieke zaak doen. Er is vanzelfsprekend aangifte gedaan. Ik vertrouw erop dat de politie snel een verdachte kan aanhouden die een passende straf zal ontvangen."
 
De politie heeft de zaak in onderzoek en kan uw hulp daarbij goed gebruiken. De politie vraagt getuigen contact op te nemen via 0900-8844 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem.