Wim Jonk verlengt contract bij FC Volendam

Wim Jonk is ook de komende twee seizoenen trainer van FC Volendam. De club heeft de optie in het contract van de Volendammer, dat volgend jaar af zou lopen, gelicht. Ook technisch directeur Jasper van Leeuwen blijft aan tot de zomer van 2022.

"Ik voel heel sterk dat iedereen binnen de club hard werkt om gezamenlijk naar een hoger niveau te groeien”, zegt Jonk. "Voor mij is het logisch dat we hier nog niet klaar mee zijn, dus ik kijk met veel plezier uit naar de volgende stappen.”

Onder Jonk timmert FC Volendam al behoorlijk aan de weg. Sinds de aanstelling van de huidige technische staf - in april vorig jaar – vaart de club een compleet nieuwe koers. Vrijwel alles is veel professioneler dan men gewend was aan de Dijk; van de maaltijden en een nieuw eigentijds sportcentrum tot de technische, tactische, fysieke en mentale ontwikkeling.

De nieuwe weg leidde vrijwel direct tot sportief succes. FC Volendam veroverde de tweede periodetitel en bezet de derde plaats in de Eerste Divisie. De afgelopen maand kon er vanwege de coronacrisis niet meer worden gevoetbald. 

Binnen de club is iedereen verheugd met de contractverlenging van Team Jonk. "Wij hopen hiermee een signaal af te geven dat, ondanks de onzekere situatie waarin we leven, wij blijven strijden voor onze idealen”, vertelt bestuurslid en oud-prof Hans Bond. "De samenwerking voldoet volledig aan onze verwachtingen. De missie om binnen drie jaar te promoveren, maakt in onze ogen de meeste kans van slagen met Wim en zijn staf.”