Horrorfilm Cannibal Holocaust krijgt gamevervolg

De Italiaanse exploitatiefilm Cannibal Holocaust krijgt in het kader van zijn veertigjarige bestaan een videogame-sequel. Dat werd bekendgemaakt middels een reveal-trailer die afgelopen woensdag op YouTube verscheen en waarin tevens te lezen is dat niemand minder dan de originele, niet bepaald onomstreden regisseur Ruggero Deodato verantwoordelijk is voor de regie en het script van de game. Hij doet dat in samenwerking met een Italiaanse indie-ontwikkelaar, Fantastico Studio.

Het spel wordt omschreven als een interactieve horror/adventure 'waarin spelers verschillende personages kunnen besturen om de beweegredenen achter de wanhopige expeditie door de jungles van Borneo te ontrafelen'. De game, die gewoon Cannibal heet, moet op 20 november van dit jaar verschijnen voor PlayStation 4, Xbox One, pc, Nintendo Switch en mobiele apparaten.

De film Cannibal Holocaust kwam in 1980 uit en vertelt het verhaal van een reisgezelschap dat op expeditie gaat door het Amazoneregenwoud om kannibalistische stammen te onderzoeken. De film was buitengewoon omstreden vanwege het extreme geweld en andere schokkende beelden zoals verkrachting en dierenmishandeling die in de film voorkomen.

Deodato werd kort na het uitbrengen van de film zelfs gearresteerd op verdenking van moord omdat critici ervan overtuigd waren dat de gewelddadige scenes uit de film echt waren. De Italiaanse regisseur werd echter snel vrijgesproken toen hij samen met de 'vermoorde' acteurs in de rechtbank verscheen om de special effects in de film uit te leggen.

Desondanks werd Cannibal Holocaust in meer dan vijftig landen verboden, waaronder Australië, Groot-Brittanië, Noorwegen, Nieuw-Zeeland en Finland. In Nederland werd de film geschikt bevonden voor kijkers van zestien jaar en ouder.

Ruggero Deodato en Eli Roth op de set van Hostel 2 (Foto: Wikimedia)
Ruggero Deodato en Eli Roth bij een persevenement in 2006 (Foto: Wikimedia)