IC-verpleegkundige in gezicht gespuugd: "Doe je in deze tijd niet!"

Een 33-jarige IC-verpleegkundige, we noemen haar even Renate, is deze week in Zeist tijdens een rondje hardlopen in haar gezicht gespuugd. De politie heeft mensen gevraagd uit te kijken naar de daders.

Het ging om drie scooters, elk bezet met de bestuurder voorop en naar men aanneemt een vriendje achterop. Ze zijn licht getint, droegen petjes en donkere kleding. Renate zag dat ze al wat raar deden tegen een fietsende tegenligger, waarna ze geschreeuw hoorde en natte spetters in haar gezicht voelde.

De verpleegkundigde is nog achter de jongens aan gerend, maar dat was uiteraard kansloos. "Ik ben zo boos! Elke dag help ik met het redden van levens, maar op deze manier werk je me tegen. Dit is onbeschoft en smerig, dat doe je niet in deze tijd!", aldus Renate, hoewel we daar nog wel aan toe willen voegen dat iemand in het gezicht spugen ook in niet-virustijden wellicht wat over the top is.

Renate is niet bang dat ze de door SARS-CoV-2 veroorzaakte ziekte COVID-19 heeft, maar heeft het gebeuren wel gemeld bij haar baas en de politie.