Gouverneur CaliforniŽ stopt UFC eigenhandig

Hemel en aarde werd bewogen om het MMA-geweld van de grootste MMA-organisatie ter wereld, de UFC, door te laten gaan. Er was een deal met de Indianen gemaakt en er was zelfs een eiland veiliggesteld waar een octagon op gebouwd werd. 


Dana White (links, foto: Michael Ciaglo/Getty Images)

Zaterdag 18 april zou het eerste evenement gehouden worden, daarna elke week eentje. Directeur Dana White wilde koste wat kost het circus gaande houden, naar later bleek omdat de UFC goud geld kan verdienen als ze een minimum aan gala's in een jaar organiseert. Het lijkt erop dat de UFC de 750 miljoen dollar nu gaan missen.

De gouverneur van Californië, Gavin Newsom (D), had geen zin in het feestje en heeft de eigenaar van de tv-rechten, ESPN, 'netjes gevraagd' of ze de gala's niet uit wilde zenden. Op het moment dat White bekendmaakte het eerstkomende gala op indianengrond plaats te laten vinden, belde Newsom met Disney, de eigenaren van ESPN.

Lees ook: Overeem vecht 16 mei op 'UFC Fight Island'

Newson heeft in de gehele staat Californië een soft lock-down ingesteld, wat betekent dat je alleen naar buiten mag als dat noodzakelijk is. De Indianen hoefden zich, vanwege hun uitzonderingspositie in de Verenigde Staten, daar niet direct aan te houden. Een belletje van de gouverneur was daarna genoeg om de uitzendgemachtigde zich terug te laten trekken.

White is echter niet van plan de geplande gevechten op het Fight Island af te gelasten, maar aangezien de coronacrisis in de VS nog niet op zijn hoogtepunt is, kan er nog veel veranderen.

Gelukkig hebben we de video's nog:


UFC! UFC! UFC! UFC! (Bron: YouTube)