The Human Centipede-acteur Dieter Laser (78) overleden

De Duitse acteur Dieter Laser, bekend en berucht voor zijn rol als Dr. Josef Heiter in de film The Human Centipede (First Sequence), is op 29 februari overleden. Dit nieuws is gisteren via zijn Facebookpagina bekendgemaakt.

Laser speelde overwegend in Duitse films, maar brak internationaal door vanwege zijn rol in de horrorfilm The Human Centipede (First Sequence) uit 2009. Hierin is hij te zien als de internationaal gerespecteerde chirurg dokter Josef Heiter, die gespecialiseerd is in het opereren van Siamese tweelingen. Deze dokter heeft echter een eigenaardige visie op de toekomst van het menselijk ras. Dit blijkt als twee vrouwelijke Amerikaanse toeristen op zijn luxueuze landgoed terecht komen. De volgende dag worden ze net als een Japanse man wakker in de kelder van dokter Heiter. Maar de chirurg is niet van plan om ze net als de Siamese tweelingen uit elkaar te halen, maar juist om ze samen te voegen.

The Human Centipede (First Sequence)-regisseur Tom Six plaatste gisteren naar aanleiding van het nieuws het volgende op Twitter:

Naast zijn rol in deze beruchte horrorfilm was Laser ook te zien in het derde deel The Human Centipede (Final Sequence) als Bill Boss. De acteur speelde verder onder meer in films als I Am the Other Woman (2006), The Ogre (1996) en The Lost Honor of Katharina Blum (1975). Zijn laatste rol was in de film November (2017), een Estlandse film waar hij de sinistere rol van Baron vertolkte.

Dieter Laser is 78 jaar geworden.

Dieter Laser