Overeem vecht 16 mei op 'UFC Fight Island'

De Nederlander Alistair Overeem en Walt Harris zullen elkaar op 16 mei op het 'UFC Fight Island' ontmoeten. Eerder liet UFC-directeur weten dat de UFC lekker doorgaat met het organiseren van MMA-evenementen en daar onder andere een privé-eiland voor heeft gereserveerd.


Interview met Overeem en Harris in 2019 (Bron: YouTube)

De zwaargewichten Overeem en Harris zouden al eerder tegen elkaar knokken, maar de stiefdochter van Harris werd vlak voor het evenement ontvoerd. Zij werd later dood gevonden en de verdachten voor haar moord zijn inmiddels gearresteerd.

Lees ook: UFC vecht op indianengrond

Overeem vocht toen maar tegen invaller Jairzinho Rozenstruik en werd na een prachtig dominante partij in de vijfde ronde volkomen verrast door een paar harde vuisten van Rozenstruik, wat een mooie KO-overwinning voor de Surinamer betekende.

Lees ook: UFC koopt privé-eiland om te vechten, ondanks corona

Voorlopig zijn Overeem en Harris voor dit evenement als enige vechtersduo bekendgemaakt.

Talpa weigert UFC uit te zenden
De eigenaar van de tv-rechten in Nederland, Talpa, weigert om tijdens de coronacrisis de komende UFC-gala's uit te zenden. De UFC werd altijd door Veronica en kijk.nl uitgezonden, maar Talpa vindt het moreel niet verantwoord om sportwedstrijden uit te zenden, aangezien sportwedstrijden over de hele wereld zijn afgelast vanwege de coronacrisis.

Miljoenen te verdienen door UFC
Mochten mensen zich afvragen waarom de UFC zoveel moeite doet om hun gala's door te laten gaan? Dat heeft te maken met, hoe kan het ook anders: geld. Volgens een interview in de Wall Street Journal kan de UFC 750 miljoen dollar van Disney/ESPN krijgen als zij in één jaar een bepaald minimum aan MMA-gala's organiseren.

"Het zou me verbazen als ze hun contract niet kunnen nakomen", aldus Brandon Ross. "Disney betaalt UFC ongeacht. Het enige wat de UFC hoeft te doen is de shows op te zetten om een minimale betaling te krijgen."