Eigen Huis & Tuin stopt in huidige vorm: "Duur programma om te maken"

Het klus- en woonprogramma Eigen Huis & Tuin stopt als weekendprogramma. Dit laat zenderbaas Peter van der Vorst via een persbericht weten. Het tijdslot van de bekende verbouwingsserie wordt op de zaterdag opgevuld door Editie NL.

Tot en met 6 juni 2020 worden nog nieuwe programma's van de klusshow uitgezonden op RTL 4, waar het programma sinds 1993 is te bekijken. Vanaf deze datum tot en met eind augustus zijn alleen nog compilaties van Eigen Huis & Tuin te zien zijn. Ook het online woonplatform met dezelfde naam zal vanaf de zomer geen nieuwe content meer plaatsen. Van der Vorst licht in het statement de keuze toe. "Eigen Huis & Tuin wordt door een zeer bevlogen team voor en achter de schermen gemaakt en is in de afgelopen dertig jaar uitgegroeid tot een begrip op de vroege zaterdagavond, waar heel veel kijkers plezier aan beleven."

"Het is echter ook een duur programma om te produceren met veertig interieur en tuin metamorfoses per jaar. Daarom kiezen we ervoor om Editie NL vanaf september door te trekken naar de zaterdag en zondag", zo is te lezen in de verklaring. "Dat is te doen met een beperkte investering. Bijkomend voordeel is dat onze vooravond dan zeven dagen per week horizontaal geprogrammeerd is."

Fans van de formule hoeven echter niet te treuren, want het merk Eigen Huis & Tuin blijft nog wel behouden. "Het tv-programma krijgt in de toekomst in een andere vorm en een lagere frequentie een mooie nieuwe plek bij RTL 4, zodat de fans hun geliefde gids op het gebied van wonen en tuinieren niet hoeven te missen."

De laatste, nieuwe aflevering van het programma wordt gepresenteerd door Evelyn Struik. Dit doet zij samen met klusser Thomas Verhoef en tuinier Tom Groot.