Politie zoekt getuigen van belediging in Bunschoten

Afgelopen maandag werd een 54-jarige vrouw uit Bunschoten uitgescholden en in het gezicht gehoest door twee jongens. De politie zoekt de twee verdachten.

Rond 17.15 uur fietste het slachtoffer met een mondkapje op door Bunschoten. Dit deed zij omdat zij voor haar zieke ouders en zieke man zorgt. Toen ze door de Tuinfluiter fietste, op de kruising Koolmees met de Leeuwerik in de Vogelbuurt, fietsten er twee jongens op haar af en maakten haar met woorden belachelijk. En daar lieten ze het niet bij. Eenmaal in de buurt van de vrouw, hoestten en spuugden de twee jongens haar opzettelijk in het gezicht. De vrouw probeerde nog achter hen aan te fietsen, maar helaas. Een man op de bakfiets schoot de vrouw te hulp en hij ging achter de twee jongens aan.

De politie heeft een aangifte opgenomen en is op zoek naar de twee jongens. De man die op de bakfiets reed, heeft zich bij de politie gemeld. Hij heeft een verklaring afgelegd. De recherche van het basisteam De Bilt – Eemdal - Soest onderzoekt de zaak nu verder. 

Het gaat om twee jongens tussen de 14 en 16 jaar oud, allebei met donker haar. Ze waren op de fiets, een van hen droeg een petje met daarin een rode kleur. Ze zijn gevlucht in de richting van basisschool ‘De Vlugt’. Mensen met informatie kunnen contact opnemen via 0900-8844 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem.