Nijman wint opnieuw alles op Icons of Darts League; Van Barneveld blijft puntloos

Raymond van Barneveld moet nog altijd wachten op zijn eerste zege in de Icons of Darts League, een online darttoernooi waarin de darters vanuit huis spelen. De Nederlander wist ook op die tweede dag geen duel naar zijn hand te zetten.

Van Barneveld begon de dag, evenals een dag eerder, met een wedstrijd tegen landgenoot Wessel Nijman. De twee maakten er een mooie strijd van, maar opnieuw ging de jongeling met een ruime zege aan de haal: 5-2. Later op de dag nam Van Barneveld het op tegen Paul Nicholson, Andy Jenkins en David Evans. Die wedstrijden verloor 'Barney' respectievelijk met 5-2, 5-1 en 5-4.

Voor Nijman was de tweede dag even succesvol als de eerste. Hij won al zijn wedstrijden en is dus al acht wedstrijden ongeslagen. Na Van Barneveld werden Evans (5-3), Nicholson (5-1) en Jenkins (5-2) aan de zegekar gebonden.

Woensdag is er naast de Icons of Darts League ook de Darts at home van de PDC. Zelfde principe, alleen dan één avondje en slechts met vier darters. Het mini-evenement begint woensdagavond om half negen en is live te volgen op het YouTube-kanaal van de PDC. De deelnemers zijn Nathan Aspinall, Stephen Bunting, Steven Beaton en Jelle Klaasen.

Raymond van Barneveld zal het donderdagavond in een huiskamerduel opnemen tegen Phil Taylor. De voormalige wereldkampioenen hadden weken geleden al het idee om het tijdens deze coronacrisis vanuit huis tegen elkaar op te nemen, alleen duurde het even voordat vooral in Engeland de techniek werkte.

Opbrengsten gaan naar het goede doel. Van Barneveld (52) speelt voor de voedselbank, Taylor (59) voor de Engelse gezondheidszorg. Het duel zal donderdag via social media vanaf 20.00 uur te volgen zijn.