Kuzu slaat terug: 'Öztürk is matennaaier'

Tunahan Kuzu, voormalig partijleider van politieke partij Denk, is pissig op zijn collega Selcuk Öztürk. Volgens Kuzu heeft Öztürk zich schuldig gemaakt aan 'broedermoord' en 'matennaaierij', zo zegt hij op zijn Facebookpagina.


Kuzu wordt betrapt als hij een brief naar zijn minnares verstuurt (Foto: Abdullah Asiran/Anadolu Agency/Getty Images)

"Wat me meer raakte, was de manier waarop deze kwestie door mijn ‘strijdmakker’ werd misbruikt om mij politiek te lynchen", zo laat Kuzu verder weten. Kuzu liet een tijd geleden weten te vertrekken uit de Kamer. Afgelopen week bleek dat dit kwam door het uitkomen van een buitenechtelijke affaire met een Denk-medewerkster, waarin hij 'grensoverschrijdend gedrag' zou hebben getoond.

Lees ook: Tunahan Kuzu (DENK) stopt als fractievoorzitter

Öztürk en Kuzu bakkeleiden al tijden met elkaar, iets dat na de zomer in 2019 alleen maar toenam. "Na het zomerreces van 2019 nam de irritatie alsmaar toe. Öztürk ging steeds meer zijn eigen gang, ondermijnde mijn politiek leiderschap en plaatste zichzelf steeds meer op een zijspoor in de Kamerfractie."

Öztürk hield steeds het Zwaard van Damocles boven het hoofd van Kuzu. "Hij verspreidde niet alleen moedwillig deze kwestie [het vreemdgaan. red.] binnen de partij via zijn vertrouwelingen, maar fantaseerde daar nog meer roddels bij, die actief door zijn vertrouwelingen werden verspreid. Dat ging zelfs zo ver dat hij beweerde dat er beeldmateriaal zou zijn, wat een flagrante leugen is."

Lees ook: Öztürk en Azarkan verantwoordelijk voor afscheid overspelige Kuzu, Denk reageert

Kuzu wil op 6 juni tijdens het partijvergadering zijn zegje doen en hij zal de leden daar proberen ervan te overtuigen dat matennaaierij geen kernwaarde van Denk is.