Man neergeschoten in Den Haag, politie zoekt getuigen

De politie zoekt getuigen van een schietincident zondagmiddag op het Zonneoord in Den Haag. Hierbij raakte een 26-jarige Hagenaar gewond. Rond 17.30 uur parkeerde het slachtoffer zijn auto op het Zonneoord in Den Haag, toen plotseling een man van een motor afstapte en op hem begon te schieten. Het slachtoffer raakte hierbij gewond. De schutter vertrok daarna met een andere man op de motor. Gewaarschuwde agenten konden enige tijd later na een achtervolging twee mannen op een motor aanhouden op de Wippolderlaan in Wateringen.

Omdat de verdachten mogelijk een vuurwapen bij zich zouden dragen, benaderden agenten hen bij de aanhouding met getrokken vuurwapens. Na onderzoek bleek dat de mannen niets met het schietincident te maken hadden en zijn later op de avond in vrijheid gesteld. Het slachtoffer is voor behandeling van zijn verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd.

Tactisch en forensisch rechercheurs deden aan het begin van de avond uitgebreid onderzoek op het Zonneoord en op de Arckelweg in Poeldijk. Op de laatste locatie trof de politie in het water een tas en twee motorjassen aan. Onderzocht wordt of deze spullen in verband staan met het schietincident.

Beide verdachten waren in het zwart gekleed, droegen een gesloten helm en hebben een licht getinte huidskleur. De schutter/bijrijder (circa 20 jaar oud) is wat kleiner (1.70 meter) dan de bestuurder van de motor (1.90 meter). De bestuurder is circa 25 jaar oud.

De recherche komt graag in contact met mensen die iets gezien of gehoord hebben tijdens het schietincident of op de Arckelweg in Poeldijk. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844  of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem.