Onder invloed, zonder rijbewijs en geen apk-keuring: asomobilist opgepakt na achtervolging

Een 36-jarige Tilburger is maandag 6 april 2020 omstreeks 01.10 uur na een achtervolging door de politie op de Kreitenmolenstraat in Udenhout aangehouden. De roekeloze automobilist negeerde een stopteken, reed daarna met zeer hoge snelheden door een woonwijk en was vermoedelijk over invloed van drugs en alcohol. Verder was zijn auto niet verzekerd, de APK-keuring verlopen en was zijn rijbewijs ongeldig verklaard.

Agenten zagen vannacht over de Koningsoordlaan in tegengestelde richting een Dodge rijden. Ze besloten te keren om een controle in stellen en trokken alvast het kenteken na. De auto bleek niet verzekerd te zijn. Ook was de APK-keuring op 16 maart van dit jaar verlopen. Daarnaast bleek dat het rijbewijs van de tenaamgestelde ingevorderd was. Ze zagen dat de bestuurder zijn snelheid flink verhoogde en inmiddels met een snelheid van circa 100 km / uur door de bebouwde kom reed.

Ze gaven een stopteken waaraan door de automobilist niet werd voldaan. De agenten besloten tijdens de achtervolging hun zwaailicht en sirene aan te zetten om ander verkeer te waarschuwen. Inmiddels liep de snelheid op tot circa 120 km/uur. Uiteindelijk staakte de bestuurder zijn vlucht op de Kreitenmolenstraat. Hij werd met verzet aangehouden. In de auto lagen een gebruikershoeveelheid hennep en veel lege drugsgripzakjes en lege blikken bier.

Twee weken geleden werd hij ook al betrapt op het rijden zonder rijbewijs. Hij vertelde dat hij zich aan de politiecontrole wilde onttrekken om te voorkomen dat hij een grote boete zou krijgen. Er is bloed afgenomen door een arts om vast te stellen of hij onder invloed van alcohol en / of drugs heeft gereden. Hij had naar eigen zeggen vier biertjes gedronken en wat ‘gerookt’ .