15-jarige beroofd van jas en telefoon

Een 15-jarige jongen is zondagavond omstreeks 23.30 uur op de Boxtelsebaan in Oisterwijk terwijl hij met een vriend de hond uitliet, door twee straatrovers bedreigd met een mes en van zijn mobiele telefoon en jas beroofd.

Het 15-jarige slachtoffer deed aangifte. Hij vertelde dat hij rond 23.30 uur met een vriend zijn hond uitliet. Ze liepen via de Lind, Peperstraat en Schoolstraat de Boxtelsebaan op. Daar zagen ze twee jongens, de één gekleed in een donker en de ander in een lichtkleurig trainingspak, achter een auto staan. Een van hen had een donkere bivakmuts op. De ander had een capuchon over zijn hoofd getrokken. De aangever kreeg daar direct een slecht gevoel bij. Die twee knapen renden op hen af, waarna ze op de vlucht sloegen.

De 15-jarige jongen werd door de twee straatrovers ingesloten waarna hij door een van hen bedreigd werd met een mes. Hij moest zijn mobiele telefoon en jas afgeven. Hierna zijn de daders richting Canisiusstraat gevlucht. De politie heeft met een speurhond nog tevergeefs in de omgeving naar de daders gezocht.

De politie is op zoek naar de daders en vraagt getuigen om contact op te nemen. Dat kan via 0900-8844, 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem, WhatsApp of een tipformulier op de website.