Kalypso begint met ontwikkeling nieuwe Commandos-game

Kalypso Media Group heeft aangekondigd dat hun nieuwe ontwikkelstudio Claymore Game Studios is begonnen met de ontwikkeling van een vonkelnieuwe Commandos-game. Op de website van Duitse uitgever zijn vacatures verschenen gericht op 3D/animatie-professionals die ervaring hebben met Unreal Engine.

Claymore Game Studios is vernoemd naar Operation Claymore, de eerste commando-missie die ooit werd uitgevoerd in 1941, toen Britse commando's de Lofoten binnendrongen om industriële doelwitten van de nazi's plat te leggen. Verdere details over de nieuwe Commandos zijn schaars; in een persverklaring van Simon Hellwig, topman bij Kalypso, geeft hij aan dat het team "de volledige toewijding zal geven om een geweldige ervaring te bieden voor PC en next-gen consoles die recht doet aan de franchise". 

Recent kwam er ook al een remaster uit van Commandos 2: Men of Courage. Die remaster werd niet al te best beoordeeld, te meer omdat de verbeteringen ten opzichte van het origineel tamelijk nihil bleken, er veel technische problemen waren en er censuur was toegepast op nazi-progaganda en symbolen in het spel.

Overigens is er nog meer moois onderweg voor fans van tactische stealth-games: Shadow Tactics-ontwikkelaar Mimimi werkt momenteel aan Desperados III, die deze zomer moet verschijnen.

Commandos 2 HD Remaster