Yunost Minsk pakt Wit-Russische ijshockeytitel

De ijshockeyers van Yunost Minsk hebben zich voor de negende keer laten kronen tot kampioen van Wit-Rusland. In de vijfde van maximaal zeven wedstrijden van de finaleserie werd Shakhtar Soligorsk voor de vierde keer verslagen en dus was de strijd beslist. Je moet toch íets te kijken hebben, in deze donkere sportdagen.

De finaleserie tussen Soligorsk, de kampioen van 2015, en de titelverdediger begon op 27 maart met een 5-1 zege voor de hoofdstedelingen. Een dag later sloeg Soligorsk terug met een verrassende 2-3 overwinning, maar op de 31e pakte Minsk in Soligorsk na overtime een tweede zege: 1-2. Ook de twee wedstrijd in Soligorsk ging naar Yunost, dit keer met 0-3.

Vrijdagavond werd de vijfde wedstrijd gespeeld, dit keer weer in het weinig gevulde stadion van Minsk - opvallend, want bij de eerste wedstrijden zat het nog goed vol, het coronavirus leek de Wit-Russen weinig te kunnen schelen.

Soligorsk maakte een 1-0 en 2-1 achterstand goed en overtime was nodig en na een kleine acht minuten schoot Vladislav Yeryomenko Yunost naar de titel op aangeven van de ook pas 20-jarige Ivan Drozdov, die zo zijn 14e assist in 14 play-offwedstrijden noteerde. Drozdov speelde bij moederclub Dinamo Minsk in de KHL, de Russische/Oost-Europese tegenhanger van de NHL, en lijkt bij Yunost genoeg indruk gemaakt te hebben om terug te mogen keren.

De hoogtepunten van wedstrijd vijf