FOK! Wat een weer: de droogte is begonnen

Hallo daar!

Het droogteseizoen is inmiddels aangebroken en het weer lijkt zich daar de komende tijd ook goed aan te gaan houden. Neerslag van betekenis wordt er voorlopig niet (meer) verwacht. Het was de laatste weken al opgedroogd met veel zon en inmiddels hebben we een neerslagtekort van 4 mm. Benieuwd waar dit gaat eindigen.

Gisteren was het overigens niet helemaal droog. Gisterochtend vroeg vielen er een paar buitjes en op een heel enkele plek viel daar nog 3 mm uit. In de loop van de dag klaarde het breed op. En dat is de aanzet tot een reeks mooie dagen.

Dit weekend is er volop ruimte voor de zon en zien we de temperaturen flink stijgen. Vandaag liggen de maxima tussen de 12 graden op Terschelling tot 17 in Arcen en Wilheminadorp. Er kan in de loop van de dag wel een zeewindje opsteken en dan koelt het aan zee wat af.

Zondag en ook de dagen erna liggen de temperaturen rond of iets onder de 20 graden. Heel misschien valt er maandag een lokale bui, maar die kans is niet erg groot. 

Fijn weekend!  

Meer weer op FOK!

Zon en wolkje, (Foto: Charged)
De zon verstopt zich even achter een wolkje. (Foto:Charged)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.