World Games wegens uitstellen Olympische Spelen jaar opgeschoven

Nadat de Olympische Spelen van Tokyo wegens de COVID-19-pandemie zijn opgeschoven naar volgend in plaats van dit jaar, zijn uiteraard ook vele andere evenementen in de problemen gekomen. De hele internationale sportkalender voor 2021 gaat zo ongeveer op de schop, in elk geval wat multisportevenementen betreft.

De World Games vormen het volgende slachtoffer. De 'alternatieve Olympische Spelen' worden eens in de vier jaar gehouden en kent net als de Spelen tientallen sporten en duizenden atleten. Volgend jaar zouden ze in het Amerikaanse Birmingham in de staat Alabama gehouden worden, maar de internationale World Games-federatie IWGA heeft donderdag bekendgemaakt dat het evenement is opgeschoven naar juli 2022.

De bedoeling was dat de World Games van 15 tot en met 25 juli volgend jaar gehouden werden, maar nu zitten de Olympische Spelen in de weg. In diverse sporten, zoals boogschieten, karate, softbal en klimmen, zou dat betekenen dat sporters een evenement - vermoedelijk de World Games - zouden moeten missen, en dus besloot men om het op te schuiven.