FOK!kers verdeeld over beste oplossing voor Eredivisie

Vorige week startten we met de nieuwe rubriek 'FOK!sport discussie van de dag', daarin discussiëren we wekelijks over sport en de hot topics in de sportwereld. Vandaag blikken we nog even terug op die discussie van vorige week en morgen is er weer een vers onderwerp waarmee jullie het weekend in kunnen.

"Hoe verder met de Eredivisie dit seizoen", was de centrale vraag van vorige week, een vraag die gecompliceerder werd met de verduidelijking van Mark Rutte dat er tot 1 juni geen betaald voetbal plaats kan vinden. Zoals gebruikelijk met sport zat heywoodu met zijn neus vooraan en opperde de competitie af te sluiten met die stand die halverwege op de borden stond. "Het beste lijkt me in elk geval niet om de huidige stand te nemen, ik zou dan eerder kiezen voor de stand na speelronde 17, dan heeft elke club denk ik tegen elke andere club gespeeld, één keer?" Aldus de eindredacteur van FOK!sport die ook niet alles van sport bleek te weten. "Of zijn er ook clubs die in één helft twee keer tegen dezelfde andere club spelen?"

De competitie stoppen en geen definitieve eindstand opmaken en seizoen 2019/2020 in de prullenbak gooien was een veel genoemde voorkeursoptie. "Stoppen net als iedere andere club, voetballers zijn niets beter dan andere sporters. Daar om STOPPEN ! Wij krijgen ook geen kans om de toernooien te spelen wegens de Covid crisis", zo zegt suizebol. En ook tong80 kan zich hierin vinden met een heldere samenvatting: "Het hele seizoen weg pleuren."

_UserName_ denkt ook dat stoppen het beste is maar dacht ook een stapje verder. "De huidige ranglijst kan worden gebruikt voor de opmaak van Europese toernooien. Wie op een promotieplek staat, promoveert en wie op een degradatieplek staat, degradeert. Er zijn geen kampioenen en ook prijzengeld wordt niet uitgekeerd. Dit seizoen is een kwestie van uithuilen, uitzitten en volgend seizoen weer knallen!"

H.Vviv vindt dat de KNVB vooral niet op eigen houtje een beslissing moet maken. "Ik zou de UEFA volgen en als bond zelf nooit de beslissing nemen wat te doen met de competitie. Uiteindelijk zal de UEFA toch met een plan van aanpak moeten komen voor zowel de Europese competities als de Nationale competities."

Er zijn ook voorstanders van het uitspelen van de competitie. "De play-off en promotie/degradatie wedstrijden schrappen. Europa mag gewoon in de winnaar van de beker en de hoogst geëindigden. De degradanten gewoon 16,17 en 18. En eventueel uitspelen in de zomer. Als uitspelen niet lukt dan stand nemen van de eerste helft van de competitie. Sowieso geen play-of en promotie/degradatie wedstrijden spelen. Ook oefen matches en toernooitjes schrappen. Dan kom je een heel eind denk ik", zo zegt Thuru. "Of we houden gewoon een knockout toernooi tussen de bovenste 6, de middelste 6 en de onderste 6. Ben je in een paar weken klaar", voegt Proliges daaraan toe.

TargaFlorio vatte het probleem van de diverse opties kort en bondig samen: "Geen één oplossing is de juiste". De meest beanstigende reactie kwam van Ouwesok. "Stel nou eens dat we ons na een tijdje realiseren dat we eigenlijk heel goed zonder voetbal kunnen", aldus zijn post. Stel je dat eens voor.........

Iedereen bedankt voor het deelnemen aan de eerste editie van 'FOK!sport discussie van de dag', morgen komt er nieuwe editie online.

Een jaar geen schaal? (Pro Shots / Peter Lous)
Een jaar geen schaal? (Pro Shots / Peter Lous)