Nieuwe soulslike RPG Mortal Shell verschijnt nog dit jaar

Mortal Shell is een nieuwe soulslike actie-RPG die vandaag min of meer uit het niets werd aangekondigd en ook dit jaar nog uitkomt voor pc, Xbox One en PlayStation 4. Ontwikkelaar Cold Symmetry en uitgever Playstack beloven een "uncompromising, authentic, hauntingly beautiful action RPG built upon the ruthless traditions of the soulslike genre".

Het spel was tijdens de vroege ontwikkelfase bekend als Dungeonhaven en wordt gemaakt door een team van (slechts) vijftien veteranen uit de industrie. Tijdens de aankondiging zijn enkele features van Mortal Shell bekendgemaakt, zo biedt het spel zogenaamde "shells" van verslagen krijgers waar de speler een beroep op kan doen om nieuwe technieken te leren en een eigen speelstijl te ontwikkelen. Verder zal er sprake zijn van een non-lineaire campaign, diepgaande upgrade-paden en angstaanjagende, uit de kluiten gewassen eindbazen.

Mortal Shell verschijnt in Q3 van dit jaar voor current-gen consoles en pc via Steam. Bekijk de aankondigingstrailer hieronder.