Wimbledon gaat voor het eerst sinds Tweede Wereldoorlog niet door; Ook Rosmalen sneuvelt

Wimbledon wordt dit jaar niet gehouden, zo heeft de organisatie woensdag laten weten. Vanwege de uitbraak van het coronavirus is het onmogelijk om het Grand Slam-toernooi in Londen op de geplande datum door te laten gaan. Sinds de eerste editie in 1877 ging Wimbledon alleen niet door tijdens de Eerste Wereldoorlog (1915-1918) en de Tweede Wereldoorlog (1940-1945).

Wimbledon zou van 29 juni tot en met 12 juli worden gespeeld. De 134e editie van het bekendste tennistoernooi ter wereld is nu verplaatst naar 28 juni-11 juli 2021. The All England Lawn Tennis Club lastte vorige week al een spoedoverleg in vanwege de coronacrisis en sloot toen uit dat Wimbledon achter gesloten deuren gespeeld zou worden.

Het is het tweede Grand Slam dat dit jaar niet door kan gaan. Eerder werd Roland Garros, dat in mei zou beginnen, naar september/oktober verplaatst. De US Open begint vooralsnog gewoon op 24 augustus. Door de afgelasting van Wimbledon is de kans groot dat het hele grasseizoen geschrapt wordt. Zo staat van 6 tot en met 14 juni in Rosmalen plaatselijke ATP en WTA-toernooi op het programma. De tennisbonden besloten twee weken geleden al om het hele gravelseizoen te schrappen.

Update 18.30 uur

Inmiddels heeft de ATP en WTA alle grastoernooien eruit gehaald. Er wordt voorlopig niet gespeeld tot en met 11 juli.