Allrounder Bosker naar Team Jumbo-Visma

Schaatsploeg Team Jumbo-Visma heeft zich voor de komende twee seizoenen versterkt met Marcel Bosker. De 23-jarige allrounder komt over van TalentNED.

Bosker werd tot dusver twee keer wereldkampioen op de ploegenachtervolging. Samen met Douwe de Vries en Sven Kramer veroverde hij zowel bij de WK afstanden van 2019 in Inzell als 2020 in Salt Lake City het goud.

Naast de wereldtitel bemachtigde Bosker samen met Kramer en Patrick Roest afgelopen seizoen in Thialf de Europese titel op de ploegenachtervolging.

Op de individuele disciplines pakte hij brons op het WK allround van 2018 en werd hij dat seizoen ook Nederlands kampioen allround.

“Ik ben erg blij dat ik de komende twee seizoenen voor het beste schaatsteam ter wereld uit mag komen”, vertelt Bosker in een reactie. “Ik zie het als een mooie uitdaging en ik kijk ernaar uit om samen met Sven, Patrick en de andere schaatsers van Team Jumbo-Visma te trainen en op het ijs te staan. Op dit moment zie ik geen betere plek om mezelf te ontwikkelen dan hier.”

“Als topsporter doe je er alles aan om de beste te zijn. Als ik naar het huidige niveau van Patrick en Sven kijk, besef ik dat ik nog een stuk beter moet. Zij schaatsen op de 5000 meter nog zo’n vijf à zes seconden harder dan ik. Dat gat is niet zomaar gedicht, maar ik ga in ieder geval mijn uiterste best doen om de verschillen kleiner te maken. Ik ben ervan overtuigd dat we elkaar naar een hoger niveau tillen.”

Coach Jac Orie is blij met de komst van Bosker. “Marcel is een ontzettend goede schaatser, die de laatste jaren al een aantal mooie dingen heeft laten zien. Ik denk dat hij erg goed in ons team past. Daarnaast ben ik ervan overtuigd dat er nog meer in hem zit. In mijn ogen heeft hij het in zich om naar het niveau van Sven en Patrick toe te groeien.”