Slowaakse topclub vraagt faillissement aan wegens coronacrisis

De Slowaakse voetbalclub MSK Zilina heeft faillissement aangevraagd. De 111 jaar oude club zit in grote financiële problemen wegens de crisis rondom het coronavirus SARS-CoV-2, waardoor alle sport zo goed als stil ligt.

In een statement liet de club weten dat de spelers met de hoogste salarissen en spelers die tegen het einde van hun contract zaten zijn ontslagen. Het gaat daarbij om zeventien spelers, die weigerden zelf een deel van hun salaris in te leveren.

"Het voorstel was om ons salaris met 80 procent te verlagen, dat is heel veel", aldus keeper Dominik Holec, die aangaf bereid te zijn om te onderhandelen over een lager salaris, maar niet over zo'n verlaging.

"We kregen een voorstel en waren het er niet mee eens, ook al wilden we tot een overeenstemming komen. We wisten niet dat de club het faillissement aan zou vragen", zegt speler Miroslav Kacer.

"Ons budget is grotendeels gebaseerd op de na het seizoen verwachte inkomsten, maar dat zal waarschijnlijk erg dicht bij nul liggen", liet de club weten. "De jonge spelers, die zich wel bereid getoond hebben te helpen, krijgen hun kansen nog wel", aldus het statement.

MSK Zilina, waar Feyenoorder Robert Bozenik vandaan komt en Frans Adelaars ooit trainer was, staat momenteel tweede in de Slowaakse competitie, die ze in 2017 voor de zevende en laatste keer wonnen.