Spelersgroep Barcelona akkoord met salarisverlaging, Messi haalt uit naar bestuur

Lionel Messi heeft via een bericht op Instagram laten weten dat de spelersgroep van Barcelona akkoord is met het tijdelijk inleveren van zeventig procent van het salaris. De onderhandelingen tussen bestuur en spelersgroep verliepen echter niet soepel.

Door de besparing op de salarissen kan de Catalaanse club het overige personeel volledig uitbetalen. Volgens Messi is er op de spelers echter veel druk uitgeoefend om akkoord te gaan. Via Instagram uit de Argentijn zijn ongenoegen.

“Het is verbazingwekkend dat er binnen de club mensen zijn die ons onder een vergrootglas willen leggen. We worden onder druk gezet om iets te doen dat we altijd al van plan waren. Het idee voor salarisverlaging was er al langer. We begrijpen heel goed dat dit uitzonderlijke tijden zijn. Er zijn inderdaad een paar dagen verstreken voordat er definitief akkoord op tafel is gekomen. Dat is alleen maar omdat we op zoek waren naar de juiste formule om de club en zijn medewerkers optimaal te helpen in deze moeilijke tijden.”

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Leo Messi (@leomessi) onMar 30, 2020 at 4:11am PDT