Bram Moszkowicz mag niet terugkeren in advocatuur

Het Hof van Discipline heeft vandaag het beklag van Bram Moszkowicz in de prullenbak gegooid. Het hof vindt dat Moszkowicz niet op overtuigende wijze heeft laten zien dat hij zijn gedrag blijvend heeft veranderd en hij heeft daar geen overtuigende waarborgen voor gegeven. Ook is het hof van mening dat de huidige financieel onduidelijke positie van Moszkowicz van invloed kan zijn op zijn onafhankelijkheid. Het hof heeft de grote maatschappelijke verantwoordelijkheid die hoort bij het bekleden van een positie als advocaat zwaarder laten wegen dan het persoonlijk belang van Moszkowicz bij herinschrijving als advocaat.

Moszkowicz werd in 2013 geschrapt van het advocatentableau vanwege schending van de beroepsregels voor de advocatuur, voornamelijk op het gebied van de financiële integriteit. Vorig jaar heeft  Moskowicz het verzoek gedaan om weer als advocaat te worden ingeschreven. De Raad van Orde van Advocaten Midden-Nederland heeft dat verzoek afgewezen. Mr. Moszkowicz is vervolgens, zoals dat heet, in beklag (in beroep) gegaan bij het Hof van Discipline, de hoogste rechter in het advocatentuchtrecht. 

Tegen de beslissing van het hof is geen verder beroep meer mogelijk. De weigering van de raad van Orde van het arrondissement Midden – Nederland om mr. Moszkowicz als advocaat in te schrijven is daarmee definitief. Mr. Moszkowicz kan wel weer een nieuw verzoek doen, maar dat kan pas op zijn vroegst na één jaar.

Klik hier voor de gehele uitspraak. 

Afbeelding: Wikimedia Commons (CC BY-SA 3.0)
Afbeelding: Wikimedia Commons (CC BY-SA 3.0)