Man denkt Hitler te zijn en reist zwart

De politie in het Duitse Hannover heeft afgelopen vrijdag een zwartrijder uit de trein gehaald. Op zich niets bijzonders, maar de jongen meende dat hij geen geldig vervoersbewijs nodig had: hij zou namelijk niemand minder zijn dan Adolf Hitler, en de Führer zou zonder treinkaartje mogen reizen.

De vermeende Hitler, zonder geld en legitimatiebewijs op zak, was tussen Münster en Hannover al opgevallen bij het treinpersoneel en gaf aan naar Berlijn te willen. De conductrice vond zijn argumentering dat hij de man zou zijn die eind april '45 zelfmoord pleegde niet heel erg overtuigend en gaf hem te kennen dat hij in Hannover de trein moest verlaten. "Daar voldeed de verwarde jongeman echter niet aan", aldus Bundespolizei-woordvoerder Martin Ackert.

Omdat de 19-jarige ook na een verzoek van de toegesnelde Polizei de trein niet wilde verlaten werd hij uiteindelijk met geweld door een aantal agenten uit de ICE verwijderd. "Ook een gesprek met de crisisdienst was onmogelijk", zo vervolgde woordvoerder Ackert. Uiteindelijk besloot een rechter om hem tijdelijk onder te brengen bij een psychiatrische instelling.

ICE's in Hannover