Succespaard Bayro van eventingruiter Lips overleden

Het paard Bayro van eventingruiter Tim Lips is op veertienjarige leeftijd overleden. Het paard overleed aan de gevolgen van koliek. De combinatie Lips en Bayro was de afgelopen jaren de beste en meest succesvolle Nederlandse combinatie in de internationale eventingsport.

In 2017 en 2018 werd de combinatie Nederlands kampioen en boekte tal van internationale successen. In 2019 was Tim Lips met zijn topper heel dicht bij een individuele medaille op het Europees kampioenschap in Luhmuhlen. Een ongebruikelijke springfout hield hen toen van het podium.

Lips en Bayro stonden door hun successen aan kop van de Europese olympische ranglijst en zouden daarom zeer waarschijnlijk Nederland vertegenwoordigen op de Olympische Spelen. De combinatie werd gezien als een van de kanshebbers op een topklassering in Tokio. Het Nederlands eventingteam had zich niet geplaatst voor de Spelen, waardoor er hooguit één startbewijs valt te behalen via de Europese ranking. 

Tim verliest in Bayro een grote vriend en zijn beste paard. Een van de beste paarden uit de Nederlandse eventingsport ooit, die zijn mooiste jaren nog voor zich had.