FOK! Wat een weer: natte sneeuw?

Er zijn brede opklaringen, maar een zone met bewolking en wat regen trekt van noord naar zuid over het land. Landinwaarts kan er in de ochtend vooral in het noorden en oosten kortdurend (natte) sneeuw vallen. Daarachter wordt het wisselend bewolkt met enkele buien, waarbij korrelhagel mogelijk is. Vanochtend vroeg liggen de temperaturen tussen -1°C en lokaal -6°C in het oosten, aan zee enkele graden boven nul. De maximumtemperaturen liggen rond 8°C. De wind wordt zwak tot matig en westelijk, in Zeeland noordoostelijk. Van het noorden uit draait de wind later naar noord tot noordwest en neemt toe naar matig, aan de kust en boven het IJsselmeer naar vrij krachtig. In de avond neemt de wind af en draait dan naar noordoost.

Vanavond wordt het van het noordoosten uit droog en klaart het breed op. In de nacht naar dinsdag zijn er brede opklaringen. De temperatuur daalt naar waarden tussen +1°C aan de kust en -4°C lokaal landinwaarts. De wind is zwak tot matig uit een noordoostelijke richting.

Dinsdag overdag is er veel zon en het blijft droog. De middagtemperatuur loopt op naar zo’n 8°C. De wind is zwak en komt uit een noordoostelijke richting. (Bron: KNMI)

Meer weer op FOK!

De skyline van Europoort vanuit Zeeland bij noordenwind (Foto: Scherpschutter)
De skyline van Europoort vanuit Zeeland bij noordenwind (Foto: Scherpschutter)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.