Richard helpt kinderen aan een laptop, help hem helpen!

Sommige mensen kunnen gewoon niet stilzitten. Ook niet, of juist niet, als het crisistijd is. Geboren en getogen Rotterdammer Richard Schenkeveld is zo iemand. Geen woorden maar daden: hij zamelt laptops in om deze weg te kunnen geven aan kinderen die er een nodig hebben voor bijvoorbeeld thuisonderwijs of om te kunnen videobellen met familieleden die ze in deze tijd niet fysiek mogen bezoeken. Inmiddels heeft hij ruim dertig laptops uitgedeeld, maar de vraag naar de laptops overstijgt het aanbod ruimschoots. Richard vertelt dat ze dagelijks honderden mails binnenkrijgen. 

Zijn vriendin Wilma helpt hem met het uitdelen van de laptops. Zij schrijft op Facebook: "Het zijn niet alleen gezinnen die hulp vragen voor hun kinderen maar ook gezinscoaches, mentor, jeugdhulpverleners, scholen enz die hulp vragen voor gezinnen. Regelmatig zit ik met tranen in mijn ogen de mails te lezen. Wat een verdriet in veel gezinnen en wat een blijdschap als ze een laptop krijgen. We doen ons uiterste best maar we hebben echt meer laptops nodig om iedereen te kunnen helpen. Heb je nog een goede laptop of weet je een bedrijf die nog laptops heeft laat ze aub contact met ons opnemen."

FOK! ondersteunt dit hartverwarmende initiatief en we roepen onze users dan ook op om die ongebruikte laptop van je zolderkamer te halen, af te stoffen en op te sturen naar Richard. Hij heeft slechts een paar minimale eisen waar de laptop aan moet voldoen: De laptops moeten op windows 7 of hoger draaien en minimaal over een i3 processor beschikken: "Anders kan ik er niet zo heel veel meer mee" aldus Richard. 

Mocht jij nou een werkeloze laptop die aan deze eisen voldoet willen doneren dan kun je contact zoeken met Richard via het emailadres  richard@dehelpdeskert.nl.

De werkplek van Richard  (Foto: Richard Schenkelveld )
De werkplek van Richard (Foto: Richard Schenkelveld )